Melanie Hartog

Melanie Hartog

Orthomoleculair epigenetisch therapeut

 Van chronisch ziek naar chronisch beter !

Met een beetje pech heb je net als ik te horen gekregen dat je er maar mee moet leren leven. Dat je medicatie moet nemen die je niet beter maken maar je symptomen onderdrukken. En ik heb de hoop dat je nooit zo ziek bent geweest als ik ooit. Maar als dat wel zo is dan heb je waarschijnlijk ook vele nare bijwerkingen, onderzoeken en enorme veel eenzaamheid gevoeld.

Ik wil hier graag wat aan doen!

#hoedan?

Sinds mijn 15de heb ik de ziekte van Crohn. Ondanks alle behandelingen en adviezen van artsen en mensen in mijn omgeving had ik altijd het idee dat er iets niet klopte.

Dat er iets is wat ik elke dag doe wat mij ziek maakt! 

Zoiets simpels als tanden poetsen.

Toen ik begin 30 was ging het helemaal mis. Ik zal je de details besparen want die zijn weinig charmant 😉 Maar kort door de bocht ik kreeg een stoma en een hoeveelheid medicatie waar ik helemaal naar van werd. Ik leefde op wit brood en Nutella, friet en cola aangevuld met nutridrink. 

Het enige wat ik op dat moment diep in mijn kern voelde was dat als het zo door zou gaan ik de 40 niet zou halen. Ze kunnen niet stukken darm uit mij blijven halen en die medicatie legde mijn complete immuunsysteem plat.

Niks van wat de artsen mij vertelden klonk logisch voor mij en ik besefte me dat ik, als ik kans wilde maken op een volwaardig leven, eigenaar moest worden van mijn ziekte en mijn lichaam.

Al die jaren hadden specialisten mij verteld dat mijn voeding niks uit zou maken en dat ik vooral de dingen moest eten die mijn darmen niet prikkelen. En dat alleen medicatie uitkomst zou bieden.

Het roer moest om!

Met de juiste voeding, meditatie en bewegen op de juiste manier ben ik nu in de situatie dat ik al 10 jaar medicijn vrij ben en nog belangrijker mijn ziekte is compleet in remissie. Ik werk met gemak fulltime (en nog een beetje) en heb inmiddels een paar marathons op mijn naam staan. 

Wat voeding is het enige juiste medicijn! Het is je brandstof, hiermee zorg je ervoor dat alle cellen in je lichaam goed kunnen functioneren. Zonder de juiste voeding ligt ziekte altijd op de loer.

En het is mijn missie om jou te helpen het roer om te gooien! Het is mijn missie om auto-immuunziektes de wereld uit te helpen!

 Wat ik voor je kan betekenen!

Ik help jou je ziekte in remissie te krijgen met een op maat voedingsadvies en eventueel behandeling. Dit kan online maar ook 1 op 1 in mijn praktijk in Delft.

 Samen kijken we wat voor jou noodzakelijk is. Hier kun je contact opnemen en lezen hoe ik te werk ga.

Als je nu al wilt beginnen dan kun je starten met dit e-book

klik hier!

Eet je beter!

Liefs Melanie