Melanie Hartog

Melanie Hartog

Orthomoleculair epigenetisch therapeut

Sinds mijn 15de ben ik chronisch ziek. Dus ik weet als geen ander hoe het is om niet normaal mee te kunnen doen. Ongeveer 8 jaar geleden was de laatste keer dat mijn ziekte (crohn) in alle hevigheid opvlamde. Ze heftig deze keer dat een stoma nodig was. Die opvlamming was een keerpunt in mijn leven. Niks van wat de artsen mij vertelden klonk logisch voor mij en ik besefte me dat ik, als ik kans wilde maken op een volwaardig leven, eigenaar moest worden van mijn ziekte en mijn lichaam.

Ik leefde al jaren op wit brood met nutella, nutridrink en als ik een goede dag had at ik friet. Dit allemaal aangevuld met een ongelofelijke hoeveelheid cola light.Al die jaren hadden specialisten mij verteld dat mijn voeding niks uit zou maken en dat ik vooral de dingen moest eten die mijn darmen niet prikkelen. En dat alleen medicatie uitkomst zou bieden.

Zowel mijn manier van eten als de behandelingen die mijn arts steeds weer voor me bedacht sneden voor mij geen hout meer. Het roer moest om.

Met de juiste voeding, meditatie en bewegen op de juiste manier ben ik nu in de situatie dat ik al 5 jaar medicijn vrij ben en nog belangrijker vrij van opvlammingen van mijn ziekte. Ik werk met gemak fulltime (en nog een beetje) en heb inmiddels een paar marathons op mijn naam staan. 

Het is mijn missie dat niemand meer hoeft te lijden van een chronische ziekte!

Eet je Beter!

Liefs Melanie